slide2 ls fysioteratia

Fysioterapia palvelut

Manuaalinen terapia

Manuaalinen terapia on tuki- ja liikuntaelinongelmien (TULE) fysioterapiaa.

Siinnä tutkitaan ja hoidetaan lihasten toimintaa sekä nivelten yleistä että spesifiä liikkuvuutta osana ihmisen fyysistä toimintakykyä. Manuaalinen terapia sisältää myös ohjauksen omatoimiseen harjoitteluun ja ongelmien uusiutumisen ehkäisyyn.

Fysioterapeuttien piirissä voidaan kansainvälisesti erottaa ainakin neljä manuaalisen nivelkäsittelyn oppisuuntaa. Nämä ovat englantilainen Cyriaxin menetelmä, norjalaisten Freddy Kaltenbornin ja Olav Evjenthin menetelmä, australialainen Maitlandin menetelmä sekä Mulligan konsepti Uudesta Seelannista. Sekä Norjassa että Australiassa jaUudessa Seelannissa alkunsa saaneet oppisuunnat ovat saaneet alkuinnoituksensa Englannin ja Keski-Euroopan osteopaattisilta, kiropraktisilta ja manuaalisen lääketieteen koulukunnilta 1950-luvun alussa.

Kun nivelmobilisointia toteutetaan osana fysioterapiaa on lähestymistapa sekä tutkimisen että terapian osalta toiminnallinen ja laaja-alainen. Yleisesti manuaalisessa terapiassa korostetaan tuki- ja liikuntaelimien toimintahäiriön tutkimista tutkittavan oireiden selvittämiseksi ja niiden hoitamiseksi. Fysioterapeutti toimii koulutuksensa pohjalta yhteistyössä muun terveydenhuoltohenkilöstön kanssa ja käyttää myös nivelmobilisoinnin osalta terveydenhuollossa vakiintunutta terminologiaa.

Yhteystiedot

LS Fysioterapia Oy
Karankakatu 19
87500 Kajaani

matkapuhelin:
040 832 5045 Tomi Marjoniemi

logo ls fysioterapia