slide2 ls fysioteratia

Omatoimisia harjoituksia rentoutukseen

s omatoiminen harjoittelu

1. Huimaus tai päänsärky

Vie leuka sisään, ohjaa kädellä kärjestä sisään hengittäen. Purista voimakkaasti leukaa sisään ja ana niskan venyä pitkäksi, rintakehän nousta ylös ja puhalla samalla ulos ja hiukan löysäten leuasta, ja rentouta hartiat! Toista 5 kertaa. Liikkeen voi tehdä myös selinmakuulla.

2. Jännitys pään ja niskarangan alueella

Ota rento asento: Keskity hetkeksi ajattelemaan päälakea ja ohimoita, hengitä sisään ja puhalla ulos. Rentouta ja vapauta päälaki ja ohimot!

3. Jännitystä ja kipua rintarangan alueella (lapaluiden välissä)

Työnnä rintakehää eteenpän ja hengitä sisään. Niskakanka taipuu samalla taaksepäin. Puhalla ulos selkä notkolla. Pyöristä selkää - hengitä sisään ja toista liike 3 kertaa.

4. Jännitys ja kireys käsivarsissa

Ojenna oikea käsivarsi ylätakaviistoon ranne taaksetaivutettuna ja sormet suorina. Katso vasemmalle ja puhalla ulos. Hartia rentona. Anna venytyksen tuntua hetken. Rentouta ja ravista. Tee liike myös vasemmalle käsivarrelle. Toista 1-5 kertaa.

5. Ristiselkäjäykkyys ja säteilevät kivut jalkaan

Nouse ylös ja taivuta selkää taaksepäin kädet lanteilla. Puhalla ulos taaksetaivutusasennossa. Tee liike 1-5 kertaa peräkkäin useamman kerran päivässä.

6. Jännitys ja kireys takareisissä ja pohkeissa

Riisu kengät jaloistasi. Istu tuolin etureunalla. Vie toinen jalka eteen polvesta hiukan koukussa ja kantapää lattiassa. Koukista nilkka ja taivuta vartalosta hiukan eteenpäin, puhalla ulos. Anna venyä hetki. Ravista ja toista molemmille jaloille 1-5 kertaa.

 

Yhteystiedot

LS Fysioterapia Oy
Karankakatu 19
87500 Kajaani

matkapuhelin:
040 832 5045 Tomi Marjoniemi

logo ls fysioterapia