slide2 ls fysioteratia

Fysioterapia palvelut

Fysikaaliset hoidot

Fysikaalisten hoitojen tavoitteena on oireiden lievittyminen ja rauhoittuminen sekä kipujen ja särkyjen väheneminen tai poistuminen.

Fysikaalinen hoito on lääkinnällistä ja siihen pääsee lääkärin lähetteellä. Fysikaalisiin hoitoihin kuuluvat hieronnat, lämpö- ja sähköhoidot, liikehoidot sekä mobilisoivat hoidot, akupunktio ja vyöhyketerapia.

Hieronta

Hieronta toimii usein esihoitona fysikaalisten hoitojen yhteydessä. Hieronnalla pyritään pehmittämään kireitä lihaksia ja sidekudosalueita, rentouttamaan kehoa ja mieltä sekä laukaisemaan jännitystiloja. Hermoratahieronnalla pehmitetään kireää sidekudosta sekä kiinnikkeitä, jotka aiheuttavat särkyä, lihasten kiristymistä sekä nivelten liikeratojen rajoitteita.

Lämpöhoidot

Lämpöhoidoilla pyritään lämmittämään kudos esihoitona liikehoidolle tai muulle mobilisoivalle hoidolle. Kylmähoidoissa kipua ja turvotusta lievitetään erilaisten kylmäpakkausten avulla. Pintalämpöhoitoa annetaan rentouttamalla lihaksia lämpöpakkauksilla, infrapunalaitteella, savella ja parafiinilla. Syvälämpöhoidossa hoidetaan syvempiä kudoksia, kipuja ja tulehduksia ultraäänilaitteen tai UKW-lämmön avulla.

Sähköhoidot eli elektroterapia

Elektroterapiaa käytetään lievittämään kipua, jotta esim. kipeän nivelen liikehoito onnistuisi. Käytössä on erilaisia koneita, joissa on erilaiset sähkövirrat. Sähköhoitoja ovat esim. EGS, DIDY, URS, IF ja TNS. Sähkövirran avulla tutkitaan ja hoidetaan myös muun muassa hermovaurioita.

Liikehoidot

Fysioterapiassa pyritään aina löytämään syy kipeytyneisiin lihaksiin ja niveliin sekä ohjaamaan potilasta hoitamaan vaivojansa liikunnan avulla. Itse liikehoidot tehdään käsin ilman apuvälineitä: yksilöllistä ohjausta kuntosalilaitteilla ja kevyillä vastuksilla, harjoittelua vedessä tai lääkintävoimistelua, jossa terapeutti ohjaa käsin liikettä esim. neurologisilla potilailla. Liikehoitoihin kuuluvat myös aktivointi, rentouttaminen, tasapainoharjoitukset ja hengitystoimintojen harjoitus.

Mobilisoivat hoidot

Mobilisoivat hoidot lisäävät nivelten liikkuvuuksia - keinoina nivelten traktio (venytys, jolla lisätään liikeratoja), mobilisaatio (nivelen lähellä käsin tehtävä liikkeen lisäys), manipulaatio (voimakas, passiivinen nivelen liikkuvuuden lisäys), neutraalisen hermokudoksen mobilisointi tai mobilisoiva hieronta (hierontaa, jolla pyritään liikkuvuuden lisäämiseen).

Akupunktio

Vanha kiinalainen hoitomenetelmä, jossa kipua lievitetään ärsyttämällä tiettyjä ihon kohtia neuloilla. Akupunktio soveltuu yhdeksi osaksi fysioterapiahoitoa. Sillä pyritään kiputilojen lievittämiseen tai lihasjännitysten rentouttamiseen. Akupunktio vilkastuttaa myös aineenvaihduntaa. Akupunktiosta on ollut hyötyä myös niska-hartiajännityksen aiheuttamien kipujen, selkä-, polvi-, lonkka- ja olkapääkipujen hoidossa. Akupunktiota käytetään apuna myös laihduttamisessa.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jossa käsitellään kivun ulkopuolella olevaa aluetta. Käsittelyalueita ovat esimerkiksi jalka, käsi, korva tai selkä. Yleisin käsittelyalue on jalka. Vyöhyketerapian perusperiaatteena on, että koko keho pienoiskoossa heijastuu jalkoihin. Häiriö jossakin osassa kehoa tuntuu vastaavassa jalan heijastekohdassa painallusarkuutena. Hieromalla jalassa olevia kipeitä kohtia, poistetaan niistä arkuus ja sen myötä myös itse kohde-elimessä oleva häiriö.

Yhteystiedot

LS Fysioterapia Oy
Karankakatu 19
87500 Kajaani

matkapuhelin:
040 832 5045 Tomi Marjoniemi

logo ls fysioterapia